MÜBEV’E BÜYÜK ÖDÜL

Tarihi Kentler birliği tarafından; tarihi, doğal ve kültürel mirasın korunmasına yönelik, koruma bilinci yaratma rollerini öne çıkartmak ve ülkemizde yerel yönetimlerin inisiyatifi ile oluşturulmuş müzeler arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla her yıl düzenlenen Tarihi Kentler Birliği Müze Özendirme Yarışmasında, ilk kez Didim Belediyesi olarak MÜBEV (Yoran Mübadele Anı ve Kültür Evi) ile Didim’i temsil ettik. Yaklaşık 450 birlik üyesi belediyenin katıldığı, İstanbul Divan Otelinde düzenlenen ödül töreninde MÜBEV “Yaşam Kültürü” kategorisinde ödüle layık görüldü. 2 aşamalı bir değerlendirme sürecinin sonunda; Yaşam Kültürü, Arşiv/Koleksiyon, Kent Müzesi, Milli Mücadele, Arkeopark ve Sanayi Müzesi olmak üzere 6 kategoride ödüller sahiplerini buldu. Ödül törenine, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Mehmet Özhaseki'den ödülü teslim alan Başkan A. Deniz Atabay'ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Mimar E. Öznur Gündoğdu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Badeser Dumlupınar ve Belediye Meclis Üyesi Gül Ülker katıldı.